We maken onderscheid tussen een bestaande of een nieuwe machine. Bij bestaande machines sporen we gevaren op en passen deze aan. Dit is de risico-inventarisatie. Bij nieuwe machines moeten elke levensfase en alle gevaren worden gedocumenteerd en opgelost. Dit doen we in klare taal. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Zoals eerder vermeld, leg je bij risicowerkzaamheden de gevaren vast. Elk gevaar staat voor een risicogetal en aan de hand van het risico en het risicogetal formuleren we een passende risicoreductie. Voor het resterende risico vindt opnieuw een weging plaats.

Als marktleider op het gebied van praktische machineveiligheid kennen onze risicoanalyses uitsluitend veiligheidsoplossingen die concreet uitvoerbaar zijn” - ESV

Onze bedrijfsfilosofie van ‘geen standaardoplossingen, maar altijd maatwerk’ is duidelijk terug te zien in onze aanpak om tot die voorgestelde risicoreductie te komen. Dit is een zorgvuldig opgestelde rapportage met onder meer duidelijke beschrijvingen van de machine(s) en we zorgen ook voor schetsen.

En - niet onbelangrijk - als partners doen we het áltijd samen! Alles gebeurt namelijk in overleg met u als opdrachtgever, rekening houdend met factoren als tijd en geld. Kortom, wij kennen en respecteren de kaders van onze klant en zijn tegelijkertijd op de hoogte van geldende wetten en normen. 


Beproefde methode

Met jarenlange praktijkervaring in huis heeft ESV voor risicoanalysewerkzaamheden een 18-punten risicograaf op basis van een bestaande methode, in een eigen lay-out ontwikkeld. Een overzichtelijk en basic document, gesorteerd op kleur en actiepunten. ESV levert per gevaar een handig overzicht. Bovendien is dit ook nog eens heel gemakkelijk up-to-date te houden. Zo zijn medewerkers altijd op de hoogte van de laatste stappen. Dit alles is vastgelegd in een A3 lay-out en handzaam formaat.


Externe toetsing

Soms moet een RI&E worden getoetst door een extern gecertificeerde deskundige. Ook deze dienst is onderdeel van onze complete dienstverlening van volledige ontzorging. Alles onder één dak, wel zo prettig!